Krabbetur i fjellet!

Som nevnt i forrige innlegg fra fjellturen i helgen, så hadde jeg lyst til å kjøre Crawlern min fra hytta på Nevelåsen opp til toppen av Nevelfjell, en tur på ca 4km med høydeforskjell på ca 100 meter (hytta ligger på 980moh). Jeg hadde med meg 3 batterier til Crawlern min, en Team Losi Comp Crawler, mens Leif desverre kun hadde ett batteri til sin. Crawleren min er satt opp med Celerion 21.5T børsteløs motor og 3S LiPo.

 

Fjelltoppen i bakgrunnen på bildet nedenfor var målet for turen, det gir et inntrykk av hvor langt det er, og de som har kjørt Crawler før, vet at dette tar tid… her er det terrengegenskaper og ikke hastighet som er grunnlaget til designet.

 

Stort sett, så var det små utfordringer på turen oppover, så det ble gjort et poeng av å aldri velge den enkleste ruta!

 

Bakken på bildet nedenfor er mye brattere enn det ser ut som, men en lek for Comp Crawlern!

 

Et lite utsiktsbilde med Crawlern i forgrunnen, det er mye som er positivt med å gå tur med en radiostyrt bil i fjellheimen!

 

Små og store steiner ble forsert på turen mot toppen, men Leif gikk desverre batteritom etter 20-30 minutter med sin Team Losi Night Crawler…

 

Da vi nærmet oss toppen, så måtte jeg selvfølgelig finne en skikkelig stein for å la bilen posere litt….

 

Steinen var fin og bratt på oversiden, men ikke noe verre enn hva jeg har kjørt over mange ganger og denne gangen havnet jeg også på hjulene!

 

Det eneste problemet var at rorhornet på styreservoen knakk rett av, nå skal det sies at dette burde vært i aluminium, men det rorhornet som fulgte med da jeg kjøpte bilen passet desverre ikke på servoen! Likevel, så har dette rorhornet holdt utrolig lenge, så det var i grunn bare litt surt at det ikke holdt 100 meter til!

 

Leif peker her på hytta som ligger på toppen av Nevelfjell, det var så nær målet jeg kom denne gangen, men… satser på at det går bedre neste gang!

 

Crawling er noe som det er lett å bli hektet på, selv med en toppfart på 6-7km/t, så er det utrolig morsomt å trosse tyngdekraften og ta utfordringer man ikke skulle tro var mulig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *