RVJET – FPV prosjekt (Del 1)

Nå har jeg fått litt FPV ånd over meg igjen, så har bestilt litt småtteri fra RangeVideo og Iftron Tech, blant annet en RVJET, RVGS og en Yagi antenne. Jeg har noen utgaver av RangeVideo sin OSD fra før, så det var nærliggende med en RVGS, som er RangeVideo sin bakkestasjon og antennetracker (det vil si, den har utganger til tracking, så man må ha en tracker fra før, eventuelt bygge seg en.)

RVGS

RangeVideo har også utviklet en egen FPV modell med navn RVJET, så tenkte det kunne være spennende å prøve denne, den kan bygges i to forskjellige vingespenn, men jeg tenkte gå for den store på 195cm for å ha en stabil modell med god kapasitet til å ta med seg batterier på tur. Kommer til å sette et GoPro kamera i nesa på den og det følger faktisk med pan/tilt dome til den, som passer alle GoPro samt de fleste FPV kameraer. Det følger også med servoer, mens motoroppsett må bestilles utenom.

RVJET_white

For å få litt ekstra rekkevidde på videolinken, så valgte jeg å gå for en Yagi antenne på 12dbi, den har relativt bred stråle, men trenger en tracker for å kunne benyttes nærme, er snakk om en stråle på 20 grader fremover og bakover, ser for meg at jeg baserer meg på diversity og en kombinasjon av Yagi på tracker og en rundstråleantenne.

Yagi

(Les neste innlegg om denne her!)