Nano QX og C-Ray 180

Mandag kveld kom Leif en tur innom med noen nyheter fra SmallSize i Ensjøveien 7, Nano QX og C-Ray hadde ankommet samme dagen!

C-Ray 180:

C-Ray er en flyvende vinge med vingespenn på 55cm, den veier 125gram flyklar og er første av de små modellene til Horizonhobby som kommer i Plug-N-Play, så her kan man kjøpe seg en liten HH modell for å fly den på Graupner, JR eller hva du måtte ha av radioustyr, håper dette er starten på en ny trend fra Horizonhobby, for selv om jeg har en DX8, hadde det vært ålreit å kunne bruke MC-32’en til mest mulig 🙂

EFL3075_a0

 

Vi tok med oss C-Ray’en en tur opp på Rud, for å se hva den var god for. Den har greit med fart, men går ikke skremmende fort, så her gikk det på full gass hele turen for min del. Tyngdepunktet som er oppgitt i manualen bør nok etterholdes litt mer nøye enn hva vi gjorde, da det ble noen landinger for å justere batteriplasseringen. Den er ikke kritisk på feil tyngdepunkt, men man må kompansere med ror i forhold til fart. Det blir nok ikke min neste modell, da ønskelista er lang, men modellen flyr bra og er ukritisk å fly!

 

Blade Nano QX:

Nano QX er den nye lille Quad’en til E-Flite. denne har den nye «SAFE» (Sensor Assisted Flight Envelope) teknologien til Horizonhobby, her snakker vi da om 2.generasjon AS3X. Quad’en er 14*14cm og veier 16.5 gram, en liten lettvekter til stille sommerkvelder og stuebruk, den kommer i Bind-N-Fly og i en utgave med radio… noe den i grunn er nødt til å gjøre, da kontrolleren gjør alt, den er mottaker, stabilisering, regulatorer osv. Nano QX har to modes, Stability og Agility. Den starter alltid i stability, så må du bruke en trykk knapp for å bytte mode, da den bytter på puls signal og ikke posisjon for en bryter. På denne har de gjort en artig vri når det gjelder lader… de sender med en USB lader! Batteriene er 1S batteriene vi kjenner fra mange tidligere Ultra Micro modeller.

blh-7680_prev

 

Denne fløy vi selvfølgelig i hagen, mens vi satt og snakket om Hanstholm og hagejernbane, du trenger ikke akkurat konsentrere deg for å fly denne i Stability mode, dette er en Quad som nesten fly av seg selv. Vipper du den over i Agility mode, så er det mer party med en gang, det er nesten så jeg syns de to fasene er litt for langt unna hverandre, ikke at Agility skulle vært snillere, men at Stability skulle vært villere. Nå skal det sies at det går så det griner å fly 8-tall og lavtflyging over boblebadet i Stability mode, den er kjapp nok 😉 samtidig er den snill nok til at den får deg til å prøve dumme ting 😉 Hele videoen nedenfor fløy jeg den i Stability mode!

Konklusjonen etter 30 sekunder med Nano QX er at denne SKAL jeg ha, den sniker seg lett inn på ønskelista mi! Den koster 798,- som Bind-N-Fly hos SmallSize og er verdt hver eneste krone i underholdningsfaktor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *