FPV Ava-E (Del 01)

Jeg har gått til innkjøp av en brukt Ava-E fra Kennedy Composites, det er en klassisk F5J modell med høyde/sideror og veldig gode seilegenskaper, har alltid syns at denne modellen er veldig pen, men tenkte jeg skulle gjøre en liten vri på den med å montere FPV utstyr i den inkludert en Pixhawk med GPS og telemetrilink til bakkestasjon!

avae3

Kameragimbalen ser ut til å bli en 3-akse gimbal for GoPro3, litt spesielt på et fly av denne typen og gir nok litt i overkant med drag, så får se om det blir til at jeg bruker den, eller om jeg lager et enkelt feste for GoPro3 uten stabilisering. Ser for meg at det ikke er store behovet for stabilisering av kameraet på denne modellen, så er mest for å kunne se meg rundt når den står i en «autonom» modus.

For å kunne minimere drag så lenge dekningen er god nok med antennene for Video og Telemtri, har jeg laget en innfestning under vingen for to ribbede retract enheter, så jeg kan kjøre video og telemetri linkene ned 90 grader under vingen.

FPV-Ava-E_01_01FPV-Ava-E_01_02

Jeg har også laget et Pixhawk feste for å montere Pixhawk’en uten hus i kroppen på flyet, dette fordi kroppen er for smal til å kunne montere den i hus med vibrasjonsdemping, derfor blir den skrudd fast i en vibrasjonsdempet plate med en egen skumbit som dekker over barometeret på Pixhawken.

FPV-Ava-E_01_03FPV-Ava-E_01_04

Underplata til Pixhawken skal så limes inn i kroppen før plata pixhawken er montert til festes til denne med vibrasjonsdempende materiale, dette er nok ikke like viktig på denne modellen som på mye annet, men det kan jo ikke skade å gjøre det ordentlig første gangen 😉

Når det gjelder GPS og Mag modulen har jeg laget et bomfeste til denne, så den kommer et godt stykke unna motor og servoer for at den skal være mest mulig pålitelig.

FPV-Ava-E_01_05

Det kommer mer informasjon om denne modellen etter hvert som jeg kommer videre i monteringen, følg med for oppdateringer! 🙂

(Les neste innlegg om denne her!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *