mkTR batteriplate til Hexa

Om man har et par orginale batterier til et Mikrokopter når man insvesterer i et mkTR understell, så betyr det i utgangspunktet at de batteriene ikke passer lenger, så jeg tilbød med å lage en ny batteriholder som ligger mellom Mikrokopter ramma og mkTR’en for at innehaveren skulle kunne bruke de orginale batteriene uten å bruke opp en rull med tape hver gang han er ute og flyr, samt at det vil hjelpe til med å få riktig tyngdepunkt.

Etter litt måling og tegning ble følgende del produsert i fresen:

Denne freste jeg ut i et karbonlaminat med skumkjerne, denne plata er utrolig stiv i forhold til vekt! Plata er levert fra Sierra Composites hvor jeg stort sett kjøper karbonet mitt fra! Skruehullene til mkTR’en er senket ned i plata for at ikke skruene skal stå opp fra plata.

Om du ser at en av skruene på bildet under ikke er lik de 3 andre så stemmer dette helt, men det var fordi jeg måtte kompansere for at det ene mkTR festet var 4mm kortere enn de andre, jeg trengte dermed en lengre skrue så jeg kunne bruke en passende mutter som avstandsholder.

 

På neste bilde er sammensetningen av den laminerte plata tydeligere, mutteren jeg brukte for å forlenge det ene festet er også synlig bakerst til venstre.

 

Så monterte jeg det hele sammen og testet klaringen for orginalbatteriene, det holdt akkurat… og jeg som trodde at de 40mm boltene ville være hakket for lange, tydeligvis hadde det vært en fordel om de hadde solgt disse i 50mm i stedet for 40mm 😉

 

Eieren av denne Hexa’en skal være med ut og fly i morgen, så det blir den store ilddåpen for plata, men det er jo ingen grunn til at dette ikke skal fungere bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *