E-flite dag på jordet!

Faren min, Leif og jeg var en tur på Wøyen for å fly litt i dag. Det vil si, Leif ville at jeg skulle få prøve den nye Carbon-Z Scimitar’en fra E-Flite. Han kjøpte denne samme dagen som den kom til Norge (så godt som) og kom med lovord etter å ha prøvd den på isen i Sandvika.

Scimitar’en ser ut som en Stryker på steroider, den er 108cm i vingespenn og har høyde, side, balanse og thrust vectoring! Her beveger med andre ord hele motoren på seg når du bruker ror (i visse flyfaser)! Modellen flyr på 4S LiPo og har en Power 32BL motor fra E-Flite, så her er det power i gode mengder, kombinert med en 10*8 propell gir det god fart 🙂

Leif har montert E-Flite sine retracts i sin Scimitar, noe som hever inntrykket av den under lowpass! Det ble take-off fra vei og modellen oppførte seg veldig pent! Opp med understellet og det var duket for noen lowpasser etterfultg av stallturn, roller og plutselig peip radioen for batteritid. Veien var klar og landingslegget ble påbegynt. Landingen gikk fint, batteriet ble byttet og det var duket for en ny tur! Denne tror jeg E-Flite treffer blink på mot det publikumet som er lei av Stryker og er klare for noe litt heftigere. Selv om denne tilsynelatende er i EPP, så er modellen hul med spanter og karbonforsterkninger! Modellen er med på det meste av snaprolls, stallturns, looping og diverse rolling, men for å være helt ærlig… du kjøper ikke denne for å fly 3D…. du kjøper den for å fly fort og LAVT! 😉

I tillegg til Simitar’en hadde jeg tatt med mCPX og en UMX Extra 3D. mCPX’en har jeg hatt på hobbyrommet en stund, men i og med at jeg ikke har Spektrum radio, så får jeg bare fløyet den når Leif er i nærheten, i det minste frem til jeg får satt Spektrum modul som modul2 i MC-32’en.

 

mCPX er et lite helikopter som gjør det enkelt for deg å fly, så lenge du ikke flyr altfor høyt over evne!

Når det gjelder E-Flite UMX Extra 3D, er dette en modell jeg har fløyet et par ganger tidligere, så da jeg nå kunne tenke meg å kjøpe et fly som jeg tenkte bruke opp under en grillfest, så falt valget på UMX Extra 3D. Jeg klarte ikke bruke den opp på grillfesten, så da måtte den jo få fly litt mer i dag! Innstillignene jeg brukte var E-Flite sin setup, lastet ned på et SD kort og lagret over i en DX8. Rorharmonien i dette oppsettet er helt OK og de tre forskjellige innstillingene for utslag gjør den passende for de fleste!

Alle disse modellene forhandles av SmallSize 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *