Første flytur med ny radio er gjennomført :)

For radioens jomfrutur fant jeg frem en modell jeg har hatt lenge, men desverre ikke fløyet mer enn en håndfull ganger. Det er i grunn ikke godt å forstå hvorfor den har blitt brukt så lite, så lekker som den er! I det daglige så henger den faktisk som pynt på rommet til eldste sønnen min!

Jeg bippet inn en modus med litt begrenset utslag og en rock & roll, med 100% av det som er mulig og bittelitt expo. Det viste seg at rorharmonien i begrenset var ganske feil, da sideroret nesten ikke tok, mens høyde og balanse var med på det meste av moro, regulatoren var ikke helt riktig kalibrert, så jeg hadde full gass på litt under halv stikke, noe som er gjennomførbart, men ikke helt som det skal være. Det skal helt klart løses til neste tur!

Modellen jeg fløy er en Katana Mini fra Precision Aerobatics (Kjøpt hos Thorbjørn)

(Bildet er hentet fra produsentens sider)

MC-32’en var veldig fin å fly med (som forventet), erfaringen så langt er at jeg skal stramme trottlestikka litt mer, så den blir nærmere resten av begevelsene i stivhet, jeg skal også glede meg til å sette flere sensorer i modellene mine. Katana Mini’en skal helt klart få seg en Elektric Air Module, så jeg kan følge med litt på batterikapasitet.

Når det gjelder telemetri og alarmer på MC-32, så nyter du fordelen av at den har innebygget høytaler i tillegg til headset utgang, høytaleren kan nok være litt plagsom om du har vario på og flyr sammen med andre, men hvorfor ikke få feilmeldinger og advarsler lest opp høyt også når du ikke har plugget i headset? Jeg kommer garantert ikke til å stå med headset og fly på hangkanten, da er det jo ekstra digg at radioen piper og sier «Receiver Voltage» når je begynner å gå tom! En morsom feature her, er at du kan tilegne volumkontrollen til et potmeter istedet for å sette fast volum, noe som gjør det enkelt å tilpasse volumet til situasjonen eller sangen 😉

Det neste nå blir å sette den opp mot MonstrOkto’en, for å se hvordan telemetrien spiller mellom MC-32 og Mikrokopter! Det er en helt annen firmware på MC-32 enn MX-serien, så det blir spennende å seg!

(Se unboxing video av Graupner MC-32 HoTT her!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *