Graupner MC-32 HoTT v.s. Mikrokopter v0.88

I dag har jeg fått fløyet litt igjen, var en tur i Drammen og filmet litt med MonstrOkto’en da damen i radioen overrasket meg på en positiv måte! Det er jo som kjent tett integrasjon mellom Mikrokopter sin telemetri og Graupner sin HoTT, men på MC-32 HoTT får jeg ikke opp sensorinformasjon fra Mikrokopteret.

 

Om jeg går inn påtelemetri og instillinger, får jeg tilgang til alle menyene i mottakeren og noen informasjonsskjermer fra Mikrokopteret, her finner du alt fra feilmeldinger til webadressen til Mikrokopter. Eller hva med regulatortemperatur?… Det som har vært et ørlite minus for min del er at jeg ikke har kunne koblet voicefeedback for høyde, forbruk etc, da dette må være tilgjengelig under sensorinformasjon for å få til dette.

Det første jeg gjør, hver gang jeg plugger i strømmen til MonstrOkto’en min, er å gå inn i undermenyene for å ha status på MK’en tilgjengelig hele tiden mens jeg flyr, for det er veldig greit å vite at man holder seg på den trygge siden i forhold til batteritid osv. Da jeg startet opp motorene i dag, begynte det å plinge i radioen og damen sa «Error…. Error…. Error…», jeg så ned på radioen og der stod det «Magnet Error» på informasjonen fra FlightControlleren… Dette løste jeg ved å flytte MonstrOkto’en, rekalibrere gyroene og starte motorene på nytt. Jeg var bundet til stedet jeg fløy på, så måtte fly i nærheten av der jeg hadde fått magnet error og ganske riktig, jeg fløy over og damen sa «Error… Error… Error» til jeg var unna magnetfeltet igjen.

Senere på dagen, så prøvde jeg å trigge underspenning på batteripakkene ved å gi kraftig trottle etter å ha fløyet i noen minutter… og ganske riktig… damen sa «Under voltage… Under voltage…»

Med andre ord, så kommer radioen med de viktigste meldingene, uansett om jeg har bedt om de eller ikke 😉 Det som må testes nå, er om disse advarslene også kommer om man ikke er inne i Mikrokopter menyene via radioen.

Dette er en gledens dag for meg i Mikrokopter-/Graupner land 😀

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *