Cinestar 8 (Del 10)

(Forrige innlegg om denne kan du lese her!)

 

Da har Cinestar’en vært i lufta med videokameraet hengende under, dette mest for å sjekke flytid med last, men siden jeg fikk lurt fattern innom, så fikk vi også testet funksjonene på kamerastativet med pan/tilt/zoom/foto/video. I utgangspunktet så var det vel egentlig tilt og pan jeg var mest spent på med tanke på hvordan disse bevegelsene ville påvirke oktoen både med tanke på kompass og tyngdepunkt (selv om jeg har sjekket tyngdepunktet på understellet)

 

Oktokopteret lå meget stabilt med videokameraet under og dette hadde ingen nevneverdig påvirkning på strømtrekket og derfor heller ikke noe utslag på kompasset. Strømtrekket lå stort sett mellom 45 og 46amp på hover.

 

For at kapasitetsjekken skulle bli relativ reell, så valgte jeg å fly både høyt og lavt med flere endringer mellom for å bruke mer strøm.

 

Videoen nedenfor er relativt «rå», denne er ikke stabilisert eller editert på noen måte, kun endret i lengde ved at det ble klippet bort litt i begynnelsen av klippet. Filmsnutten er skutt i blinde, vi koblet ikke opp videolinken, da hovedoppdraget til spottern var å følge med på strømtrekket.

Bildet hakker litt når understellet roterer 360 grader, men det er noe som har oppstått i konverteringen mellom MTS og Mpeg4, så her velger jeg å skylde på Avid studio.

Jeg fikk også fattern til å sette videokameraet i kombindert foto/video modus, noe som blant annet ga bildet nedenfor.

 

Jeg må si at dette begynner å bli en virkelige lekker sak!

(Les neste innlegg om denne her!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *