3D Printern har ankommet!

(Les forrige innlegg her!)

Da har endelig printeren kommet! Den kom faktisk to uker før datoen Makerbot oppga og hadde kommet i forrige uke om ikke FedEx hadde surret med fortollingen.


Det var jo bare å sette i gang med og pakke opp Makerbot Replicator 2’en med en gang… er vanskelig og vente når esken først har kommet, selv om jeg frem til nå har vært ganske så tålmodig, det tror jeg til og med kona kan si seg enig i 🙂 Printeren er pakket godt inn i esken sin og har godt med papp rundt seg, så det skal nok mye til for at man skal få en transportskadet printer!

Posen printeren kom i, tok jeg vare på for å bruke som støvhette mellom hver gang printeren brukes, dette for å holde byggeflata ren og for å unngå støv på filamentet.


Etter at printeren var pakket opp, så tok jeg meg faktisk 5 minutter med brukermanualen for å forsikre meg om at jeg fant alt av transportsperrer og korrekt montering av byggeflaten. Når det var gjort, så bar det videre til punktet hvor det var på tide å sette strøm på den. Den kommer med amerikansk plugg, men regner med at de aller fleste har liggende en ledning til en avdanket PC… Det første den gjør er å guide deg gjennom en kalibreringsprosess for byggeflaten, denne tok jeg meg god tid på og kjørte igjennom en ekstra gang for å være sikker… Det er jo like greit å gjøre det riktig med en gang, så printinga virker på første forsøk.


Etter at byggeflaten var level, så gjenstod det å mate inn PLA filament, før printeren var klar til dyst. Når dette er gjort, så kommer den opp med noen forskjellige tegninger som ligger lagret på et SD kort i maskina, så det var bare å velge tegning og trykke på print! Enklere kan det ikke bli!


Første ting er printet og jeg er fornøyd med maskina så langt… den gikk i ett fra den ble pakket opp og til kvelden, opptil flere av demo tegningene ble printet og resultatet svarte til forventningene. Nå gjenstår det bare å printe noe jeg faktisk har tenkt til å bruke til noe. Da er det vinduskarmer til lokstallen jeg bygger og deksel til en kamerat sin Lumia 820 som står øverst på lista!

Gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *