Dampbåt Prosjektet kommer i gang

Jeg har fått tegnet litt, blant annet på formen til bunnsvilla, men det viktigste av alt er at det har ankommet noen deler i dag 🙂

Motoren er som nevnt en Wilesco D49 V-Twin laget for nettopp båter, tenkte det var greit å ha motoren foran meg mens jeg tegner båten, da det kan være greit å ta hensyn til dimensjoner og vinkling i forbindelse med tegningene. Det neste jeg trenger nå er askling og propell, noe jeg ser for meg å bestille gjennom Norwegian Hobby Modellers, som har et godt utvalg av deler til skalabåter.

Målet er å lage en trebåt, med planket skrog, som kan minne om en African Queen, men skalalikheten er ikke det viktiste for meg i denne omgangen.

Motoren ble forresten bestilt fra Trønderfrim frimerker og hobby, en hobbybutikk i Trondheim, det er forskuddsbetaling hos han, men handelen ble gjennomført raskt og delene sendt så fort pengene var kommet inn på kontoen hans. Prisene hans var heller ikke ille, Esbit brikkene var faktisk 10 kroner billigere enn hos Clas Ohlson!

Så over til en liten unboxing, begynner med esken… dette utseendet kan ikke ha forandret seg stort de siste årene, men så finner jeg også igjen den dampmaskina jeg hadde da jeg var liten på sidene til Wilesco 🙂

 

 

Esken var ganske så full, men det kommer litt av at jeg bestilte fueltabletter og olje i tillegg, noe som har blitt lagt pent i esken sammen med en håndskrevet kvittering.

 

 

I pakken lå den en pose med deler, her er det rør, fløyte, trakt, en liten pose olje, pipe og litt annet.

 

 

Så over til moroa, en 2-sylindret enhet og en 3dl kjele, ser veldig pent ut! Spørs om jeg ikke må ha med meg pussefille når jeg skal bruke denne… om jeg tør å bruke den i det hele tatt!

 

 

Det neste blir å bestille propell og aksling, så jeg kan komme ordentlig i gang med tegninga av bunnsvilla 🙂 Om det er noen lesere som har mye erfaring fra båtdesign, så vil jeg veldig gjerne høre fra dere! Dette blir den første jeg bygger annet enn plastbåter… og siste plastbåt er det 20 år siden jeg monterte!

Dukker det opp komentarer fra noen andre med dampbåter, så blir jeg også veldig glad 😀

(Videre fremgang finner dere her)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *