SkeletonQuad Produksjon

Jeg bestemte meg for å gå i barndommen og lage julegave selv i år, men utstyret som ble brukt var ikke helt det samme som da jeg var liten…

Faren min har ikke et multicopter fra før, så jeg bestemte meg for å lage en liten Quad til han. Etter litt tankearbeid og en time eller to foran PC’en satt jeg igjen med et design jeg kunne tenke meg å gjennomøre. Karbon bestilte jeg fra Sierra Composites, men det kom takket være Posten Norge ikke frem i tide. Heldigvis hadde jeg liggende en plate som egentlig var en kamerat sin, jeg fikk låne den plata mot at jeg freste ut delene til en SkeletonQuad til han også 🙂

Rammedeler

Kontrolleren jeg brukte var en KK kontroller jeg egentlig hadde bestilt opp til et eget prosjekt, men KK kontrolleren til HobbyKing er jo ikke akkurat av de mest kostbare, her snakker vi god klaring under 30$ og dermed til og med under den berømte tollgrensa på 200kr med dagens dollarkurs.

Litt mer om utstyret brukt:
Motorer: E-flite motorer fra Ultra-Micro Stryker (180-size børsteløs Outrunner)
Propeller: Fra ParkZone Ultra-Micro Mosquito
Mottaker: Jeti 5-kanaler
Batteri: 500mah 2s pakke fra SmallSize
Regulatorer: 7amp regulatorer fra SmallSize

Montert
Under montering

For å gjøre julegaven komplett, så måtte den jo pakkes pent inn, så satt litt til foran PC’en for å tegne innpakking, lastet DXF’en over på en USB stick og gikk en tur til en kamerat i nabolaget for å få han til å bruke CNC maskina si på litt skum. Han har en CNC styrt glødetråd kutter som er bedre egnet til den typen arbeid.

CNC-kutter
CNC-kutter

Etter at kuttejobben var ferdig, så ble det en prøvepakking av gaven:

Innpakking
Innpakking

Quad’en er med bare 20cm mellom motorene en liten Quad godt egnet til innebruk, men er samtidig rask nok til at den fint kan flys ute! Det vil komme video av denne i lufta snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *