Hangar 9 – Piper Pawnee (Del 8)

(Les forrige innlegg om denne her!)

Da har jeg kommet i gang med monteringen av slepeutløser, utløseren kjøpte jeg fra IFlyTailies, en dobbel utløser i frest aluminium som skal kunne ta 35kg last, men den store delen av jobben med å montere utløser er jo å feste den forsvarlig i slepeflyet, den må tåle mye om seilflyet begynner å rykke i slepelina.

Først borret jeg et hull i oversiden av kroppen, så langt frem som er mulig på en Pawnee uten å komme i konflikt med cockpit’en, deretter ble modellen snudd opp ned og trekket på undersiden av kroppen fjernet mellom noen av spantene for å få tilgang fra innsiden. Isoporen på innsiden av ryggen til flyet ble skrapt bort og støvsugeren jobbet flittig.

Pawnee_Del8_01 Pawnee_Del8_02

Det neste skrittet ble å ta noen mål på kryss og tvers for å lage et spant som slepeutløseren skal monteres fast i og som støpes fast i kroppens overside og flere av spantene som er på tvers av lengderetningen for å spre lasta over et større område.

På bildene nedenfor er spantene på plass i kroppen, neste steg er å støpe de fast med en karbon/Kevlar matte, samt dekke hele innsiden av ryggen på modellen mellom spantene. Før jeg satte spantene i kroppen pusset jeg de med grovt sandpapir for at lime skal sitte og vasket de grundig for å bli kvitt siste rest med slippmiddel fra støpingen av platene. Spantene er skåret ut i 3,5mm karbon og slepeutløseren er skrudd fast i spantet med M4 bolter.

Pawnee_Del8_03Pawnee_Del8_05

  Pawnee_Del8_06Pawnee_Del8_04

Følg med for videre oppdateringer, regner med at jeg legger ut noen bilder fra støpingen før jeg legger på nytt trekk under modellen.

(Les neste innlegg om denne her!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *